Skip to content
Close menu
TOP
Restaurant
Restaurant list/Reservation
List of restaurant galleries
Chef's Introduction
information
For those with food allergies
Gift certificates
Nadaman Shop
Shop list
About of Nadaman shop
How bento and side dishes are made
Online Store
Search by category
Special dish
Dressing/Seasoning
Japanese style soup and curry
Cooking ingredients and rice companions
Sweets and beverages
Frozen lunches
Supervised products
New Year's food
List of all products
Search by application
Seasonal greetings
Celebration/Thank you
For visits and condolences
At the company
Search by price
Less than 3,000 yen
3,000 yen - 5,399 yen
5,400 yen (free shipping) ~
Search by shipping method
Normal temperature flight
Refrigerated flight
Frozen flight
User Guide
Guidance of packing, the noshi
Thoughts on Nadaman's gifts
Souvenirs from Nadaman
Dashi recipe
Bento Box Delivery
Lunch box list/Order
Delivery area/Minimum order amount
User Guide
Inquiry
Privacy policy
When using
Log in
Instagram
Facebook
YouTube
Twitter
Cart
Close cart
Your cart is currently empty.
Inquiry
Privacy policy
When using
Language
English
日本語
English
简体中文
Search
TOP
Restaurant
Restaurant list/Reservation
List of restaurant galleries
Chef's Introduction
information
For those with food allergies
Gift certificates
Nadaman Shop
Shop list
About of Nadaman shop
How bento and side dishes are made
Online Store
Search by category
Special dish
Dressing/Seasoning
Japanese style soup and curry
Cooking ingredients and rice companions
Sweets and beverages
Frozen lunches
Supervised products
New Year's food
List of all products
Search by application
Seasonal greetings
Celebration/Thank you
For visits and condolences
At the company
Search by price
Less than 3,000 yen
3,000 yen - 5,399 yen
5,400 yen (free shipping) ~
Search by shipping method
Normal temperature flight
Refrigerated flight
Frozen flight
User Guide
Guidance of packing, the noshi
Thoughts on Nadaman's gifts
Souvenirs from Nadaman
Dashi recipe
Bento Box Delivery
Lunch box list/Order
Delivery area/Minimum order amount
User Guide
restaurant
Reservation/list
Log in
Search
Cart
Site navigation
Search
"Close (esc)"
Sign up and save
Entice customers to sign up for your mailing list with discounts or exclusive offers.
Enter your email
Subscribe
Optional button
"Close (esc)"
Home
/
おせちの雑学・豆知識
重箱におせちを詰める際の「決まり事」とは?
毎年何気なくつまんでいるおせちにも、実は料理の詰め方に決まり事があるのをご存知でしょうか。今回は少子化や核家族化の流れの中でポピュラーになってきている「二段重」についてご紹介します。
アンケートでわかった!我が家で出てきたびっくりおせち
お重のフタを開けてびっくり仰天!? そんなまさかのおせちの中身についてアンケートで聞いてみました。
まだまだあったおせち料理の由来・意味とは
おせち料理の意味といえば黒豆、数の子、海老などはとても有名ですね。 それぞれ「まめまめしく働く」「子孫繁栄」「腰が曲がるまで健康でいられるように」という願いが込められています。 今回は思わず「そんな意味があったの!?」と言ってしまいたくなるようなおせちの由来や意味を調べてみました。
お雑煮だけじゃない!おせちにもあった地域性
お餅の形が角餅だったり丸餅だったり、醤油ベースだったり味噌ベースだったり、地域によってお雑煮に違いがあることはよく知られていますよね。おせちにもそのような地方性があるのをご存知でしょうか? 今回は地域によって異なるおせちの具材のことを紹介したいと思います。
知らなかった!定番“以外”のおせち料理がおもしろい
数多くの「定番」があるおせちですが、それ以外にも様々な種類があることをご存知でしょうか。 今回は知っているとちょっと自慢できる!?定番以外のおせち料理をまとめてみました。
なだ万のおせち特集 トップへ
"Close (esc)"